Introductie

Op deze pagina is informatie te vinden over alles omtrent mijn leven als wielrenner. Het bevat de laatste informatie en uitslagen mede als wedstrijdprogramma's en materiaal dat ik gebruik.

Ik ben Matthijs Eversdijk, wielrenner bij D.R.C. de Mol. Sinds ongeveer 2006 doe ik aan mountainbiken. Vanaf 2014 ben ik begonnen met de combinatie van mountainbiken en wielrennen. In de jaren 2011-2014 heb ik voor het Cube-Nutswerk mtb team gereden. Voor seizoen 2015 maak ik de switch naar het wielrennen bij de club D.R.C. de Mol.

Heb je vragen of opmerkingen, schroom dan niet mij een mailtje te doen via matt.eversdijk@gmail.com of contact mij via facebook.

maandag 1 september 2014

Topcompetitie Zoetermeer

Sinds ik studeer in Delft is dit toch wel een beetje mijn thuisparcours geworden. Wanneer ik op de mtb train kom ik hier regelmatig een rondje rijden.
Na het NK op de moutainbike waren er helaas nauwelijks wedstrijden te rijden. Deze tijd kon ik gelukkig goed gebruiken om veel wedstrijden op de weg te rijden. Toch afgelopen week maar de mtb weer eens tevoorschijn gehaald om voor te bereiden voor Zoetermeer.

Voor deze wedstrijd stond ik 5de in het regelmatigheids klassement van de topcompetitie. Een goed teken van een constant seizoen en een mooi doel om in de top 5 te blijven staan. 

Vanaf Delft is het een half uurtje op de fiets naar het parcours op het Buytenpark naast Snowworld. Het weer was goed dus heb ik dit ook maar gedaan. Aansluitend gelijk het rondje verkend dat er gelukkig weer goed bij lag. De dag ervoor was het erg glad geweest door de regen en waren veel klimmen niet te rijden. Dit zou het toch al zware parcours alleen maar moeilijker maken. 
Gelukkig blijk alles makkelijk te rijden te zijn en was het wachten op de start om 13:15.

Na een welgemeende minuut stilte om het tragische overlijden van mtb'ster Annefleur Kalvenhaar te herdenken klonk het startschot. De aanloop tot het parcours is altijd vrij lang in Zoetermeer en ik kon een redelijke positie innemen na een wat matige start. Rond het middenveld draaide ik de eerste klim op waar ik gelijk wat posities kon opschuiven. Het gevoel was meteen goed en ik kon elke klim voluit oprijden.
foto: Wim Lemmers

Na enkele rondes lag ik met Erik Groen en Bas Peters rond plek 8. Ik wist een goed ritme te pakken en kon goed volgen. Echter weet ik dat je op een parcours als dit waar de korte power klimmen elkaar in rap tempo opvolgen je jezelf niet mag opblazen. Dus toen Peters iets versnelde heb ik gewoon mijn eigen tempo gepakt waarmee ik gelukkig langzaam bij Groen wegreed.
foto: Wim Lemmers

Iets verder kwam Twan van den Brand nog over mij heen, hem volgen lukte net niet. Erg jammer, want hij sloot later terug aan bij Bas Peters. De laatste 3 ronden reed ik alleen en was het een kwestie van consolideren. Ik reed dit moment op plek 10, in een UCI2.0 wedstrijd goed voor een UCI punt, en wilde dit dus graag zou houden.

Door de vele wedstrijden op de weg welke minstens 3 uur duren had ik wel het vertrouwen dat ik het tempo vol zou kunnen houden. Erik Groen kwam niet meer dichter bij en zo rolde ik als 10de over de finish voor de deur van Snowworld. Een klassering waarmee ik tevreden was, zeker omdat ik voor de wedstrijd niet zeker was of ik nog explosief genoeg zou zijn na al het lange duurwerk op de weg.
foto: Wim Lemmers


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen